Alt for mange virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder rammes hvert år af cyberangreb eller uforudsete læk af sensitive data.
De økonomiske og imagemæssige konsekvenser for den enkelte organisation eller virksomhed kan være ødelæggende. Men hele samfundet lider tab, når kunder og borgere mister tilliden til de digitale løsningers sikkerhed.
Derfor er der behov for forbilleder. Derfor leder Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed efter Årets CISO - den ansvarlige for it-sikkerhed, som i særlig grad har udmærket sig med sit konkrete arbejde for at øge informationssikkerheden på sin arbejdsplads.
På denne unikke konference for professionelle it-sikkerhedsfolk kan du derfor:
Konferencen er forbeholdt deltagere, som arbejder professionelt med it-sikkerhed.
På eftermiddags konferencen kan du lære de nominerede at kende, høre interessante keynotes og netværke med andre it-sikkerheds ansvarlige. Ydermere kan du få indblik i vores partners muligheder for at hjælpe dig med dine sikkerheds-udfordringer.
Efter konferencen afholdes kåringsmiddagen, hvor vinderen afsløres. Middagen er udelukkende forbeholdt inviterede. Her har du mulighed for at netværke med de andre deltagere samt partnerne på dagen.
Årets CISO kåres ved middagen, hvor det afsløres, hvem af de 3 nominerede der løber afsted med titlen. Inden vinderen afsløres vil juryen beskrive begrundelsen for at valget er faldet på netop denne person. Bag de nominerede ligger et større arbejde, hvor juryen blandt andet har talt med de nomineredes chefer og medarbejdere.
Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed uddeler hvert år prisen for ”Årets CISO” til en person, som i særlig grad har udmærket sig med sit konkrete arbejde for at øge informationssikkerheden på sin arbejdsplads.
Med informationssikkerhed forstår vi enhver sammenhængende indsats for at beskytte virksomheden og kundernes data samt sikre business kontinuitet gennem tekniske, organisatoriske eller uddannelsesmæssige værktøjer.
Prisen er derfor ikke knyttet til en bestemt titel eller funktion. Vi opfordrer derfor alle sikkerhedsansvarlige, it-sikkerhedschefer og CISO’er til at søge.
Der lægges ved uddelingen af prisen især vægt på disse kriterier:
Lars Jacobsen
Chefredaktør
Computerworld
Jan Stentoft
Professor i Supply Chain Management
Institut for Erhverv og Bæredygtighed, SDU Kolding
Merete Søby
Bestyrelsesmedlem og partner
Odgers Berndtson
Morten Pors
Årets CISO 2024, Head of Information Security
Danfoss
Joen Magieres
Politisk konsulent
Dansk Erhverv
Jesper B. Hansen
Bestyrelsesmedlem
Rådet for Digital Sikkerhed
Morten Pors Simonsen
Danfoss
Morten er den ansvarlige for at sikre cybersikkerheden for industrikoncernen Danfoss, der har omkring 41.000 ansatte.
I erkendelse af, at det er svært at rekruttere medarbejdere med de rette cyberkompetencer har Pors Simonsen fokuseret på udvikling af den nuværende medarbejderstab samt et mål på minimum ti procent praktikanter eller elever.
Morten Pors Simonsen har cirka 80 medarbejdere direkte under sig, der alle arbejder med cyber- og informationssikkerhed. Rollen som CISO involverer blik for sikkerheden af produkterne, der tæller avancerede termostater og selve produktionen, hvor meget er automatiseret.
Derfor er en af de vigtigste opgaver i fremtiden for ham også at få ryddet ud i den tekniske gæld ved at fokusere på at gøre ting simplere.
For at få emnet skubbet op i den øverste ledelse har Pors Simonsen søsat en såkaldt styrekomité, hvor der repræsentanter fra forskellige forretningsenheder.
I sit arbejde som CISO har han også lagt vægt på at oversætte den tekniske del af arbejdet til en årlig statusrapport med beskrivelse af de primære trusler og risici. Målgruppen er de øverste 250 ledere i Danfoss.
Det er forventningen, at industri-virksomheden opnår en ISO-certificering i slutningen af året.