Morten Pors Simonsen
Danfoss
Morten er den ansvarlige for at sikre cybersikkerheden for industrikoncernen Danfoss, der har omkring 41.000 ansatte.
I erkendelse af, at det er svært at rekruttere medarbejdere med de rette cyberkompetencer har Pors Simonsen fokuseret på udvikling af den nuværende medarbejderstab samt et mål på minimum ti procent praktikanter eller elever.
Morten Pors Simonsen har cirka 80 medarbejdere direkte under sig, der alle arbejder med cyber- og informationssikkerhed. Rollen som CISO involverer blik for sikkerheden af produkterne, der tæller avancerede termostater og selve produktionen, hvor meget er automatiseret.
Derfor er en af de vigtigste opgaver i fremtiden for ham også at få ryddet ud i den tekniske gæld ved at fokusere på at gøre ting simplere.
For at få emnet skubbet op i den øverste ledelse har Pors Simonsen søsat en såkaldt styrekomité, hvor der repræsentanter fra forskellige forretningsenheder.
I sit arbejde som CISO har han også lagt vægt på at oversætte den tekniske del af arbejdet til en årlig statusrapport med beskrivelse af de primære trusler og risici. Målgruppen er de øverste 250 ledere i Danfoss.
Det er forventningen, at industri-virksomheden opnår en ISO-certificering i slutningen af året.
Jannie Moer Mortensen
BEC
Jannie Noer Mortensen har arbejdet i BEC i blot et år og nogle måneder, men har allerede gjort sig særligt bemærket på sin nye post gennem arbejdet med et af BEC’s største flagskibe på sikkerhedsområdet.
Sammen med BEC’s CEO står hun i spidsen for BEC’s største strategiske program i 2023, hvor alle 1.700 medarbejdere har som førsteprioritet at styrke BEC’s sikkerheds- og risikoprocesser.
Under sig har Noer 30 fuldtidsmedarbejdere, der skal hjælpe hende med at arbejde mod dette mål. Foruden BEC har Jannie Noer Mortensen siddet i en tilsvarende stilling i forsikringsselskabet Codan i mere end et årti. En stilling, der ikke umiddelbart lå i kortene, da Jannie Noer afsluttede sit sociologistudiet på Københavns Universitet tilbage i 2006.
Sune Aggergaard Mortensen
DSB
I alt tæller den DSB’ske it-sikkerhedsafdeling 16 medarbejdere, der sørger for sikkerheden i den 6.500 ansattes store transport-organisation. Også Sune Aggergaard har siddet i sin nuværende CISO-stilling i omtrent to år.
Inden DSB havde Sune samme titel i it-virksomehden BEC, hvor han sad i mere end otte år. Tiden hos DSB er indtil videre blevet brugt på emplementering af et større it-system samt at kortlægge relevante cybertrusler og disses konsekvenser og sandsynligheder.
Morten Dichmann
Københavns Lufthavne
Morten Dichmann Hansen har været CISO i Københavns Lufthavne siden 2017, hvor han blandt meget andet har formået at få it-sikkerhed ind på den øverste ledelses agenda. Han sidder i dag i it-ledergruppen, hvor han rapporterer direkte til selskabets direktion og bestyrelse.
Morten Dichmann Hansen har som chef for en afdeling med syv dedikerede it-sikkerhedsfolk i de senere år gennemført et ret omfattende it-sikkerhedsprogram, der overordnet gør, at lufthanven i dag står langt bedre rustet i forhold til at forhindre, opdage, respondere og reetablere efter en alvorlig cyber-hændelse end før i tiden. Dette program fokuserer både på at implementere de teknologiske kontroller og lignende samt på at skabe den rette cyber-kultur i den store virksomhed. Ligeledes indgår det i programmet, at alle selskabets kritiske it-systemer skal ISO27001-certificeres.
Inden han kom til Københavns Lufthavne, var Morten Dichmann Hansen ansat i NNIT i 10 år. Han har desuden tidligere været ansat i HP, Rambøll, Velux IT, WM-data og Targit.